عرض ادب و ارادت به ساحت حضرت معصومه (سلام الله علیها) در حقیقت مبین این نکته است که ما اسوه و الگوی خود را در این شخصیت‌های متعالی جستجو کنیم، زنان و دختران متدین و دانشمند در جامعه اسلامی ما مثل بارز این الگوگیری هستند. 

حضرت معصومه (سلام الله علیها)

در جامعه اسلامی زن نخبه می‌تواند با حفظ عفاف استعدادهای خود را بروز دهد . الگوی دختر نخبه در جامعه اسلامی حضرت معصومه (سلام الله علیها) است.
عرض ادب و ارادت به ساحت حضرت معصومه (سلام الله علیها) در حقیقت مبین این نکته است که ما اسوه و الگوی خود را در این شخصیت‌های متعالی جستجو کنیم، زنان و دختران متدین و دانشمند در جامعه اسلامی ما مثل بارز این الگوگیری هستند.
نگاه متعالی اسلام به انسان بدون توجه به جنسیت مورد خطاب است و جنسیت در این نگاه یک محمل برای تکامل است که دو جنس زن و مرد با استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های ویژه‌ای که دارا هستند، هم خود و هم طرف مقابل خود را به تکامل می‌رسانند و در این نگاه خانواده زیبایی معنا می‌یابد.
هنگامی که شیعیان پاسخ های حضرت معصومه (سلام الله علیها) را به حضرت امام موسی کاظم(علیه السلام) ارائه کردند، ایشان همان جمله حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) در شان حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را گفتند یعنی؛ “فداها ابوها” پدرش به فدایش

نگاه غرب به خانواده

در غرب نگاه خانواده بر زیبایی جنسیت معنا می‌یابد و نظام‌ها به مردم‌سالار و زن‌سالار تقسیم شدند و اگر غرب بخواهد از منجلاب فروپاشی خانواده که اکنون به آن مبتلا است نجات یابد هیچ راهی ندارد جز آنکه از الگوی قرآن پیروی کند.
در پیشگاه الهی ما بدون توجه به جنسیت و به‌عنوان یک انسان مسئول هستیم .

حضرت معصومه (سلام الله علیها)

شخصیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)

حضرت معصومه(سلام الله علیها) درطول 18 یا 28 سال عمر مبارک خود در عرصه‌های علمی چون؛ حدیث، تفسیر، کلام و فقه سرآمد عمر خود و پاسخگوی شیعیان بودند و هنگامی که شیعیان پاسخ های حضرت معصومه (سلام الله علیها) را به حضرت امام موسی کاظم(علیه السلام) ارائه کردند، ایشان همان جمله حضرت رسول اکرم(ص) در شان حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را گفتند یعنی؛ “فداها ابوها” پدرش به فدایش.

جهاد علمی حضرت معصومه (علیها السلام)

جهاد علمی حضرت معصومه(سلام الله علیها) ؛دفاع مستند و مستدل از ولایت و امامت است .
این نقش مهم ایشان باعث شده بود تا 40 سال قبل از میلاد مبارکش جد بزرگوارش حضرت امام صادق(علیه السلام) انتظار او را می‌کشید.

گریه ی سیاسی معصومه(علیها السلام) در ادامه زهرا(سلام الله علیها) وزینب(سلام الله علیها)

گریه‌های سیاسی حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) در ادامه گریه‌های سیاسی حضرت زهرا(سلام الله علیها) بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) و حضرت زینب(سلام الله علیها) بعد از واقعه کربلا در طول این سفر پرده از نفاق مامون کنار زد و همه دانستند علی‌رغم ولایت‌عهدی ظاهری حضرت امام رضا(علیه السلام) ایشان در حقیقت محصور هستند به طوری که حتی نمی‌توانند یک نماز عید فطر طبق سنت پیامبر اکرم (ص) اقامه کنند.

حضرت معصومه الگوی زنان و دختران ایرانی است

حضرت معصومه(سلام الله علیها) الگوی زنان و دختران ایرانی است، پاکدامنی، عصمت و بندگی خدای متعال را سبب کرامت و بزرگواری آن حضرت را نمود تر کرده است .

انگیزه آمدن حضرت معصومه(سلام الله علیها) از مدینه منوره به شهر قم

مأمون عباسی در سال 200 یا 201 هجری حضرت ثامن الحجج(علیه السلام) را الزاماً از مدینه به طوس برده و تحت نظر و حتی حبس قرار دادند.
تنها پاکدامنی، عصمت و بندگی خدای متعال سبب کرامت و بزرگواری حضرت معصومه(سلام الله علیها) شده است که بانوان ایرانی باید از ایشان الگو بگیرند و حجاب و عفت خود را حفظ کنند
امام رضا(علیه السلام) هنگام خروج از مدینه با علم به این‌که ایشان را به شهادت خواهند رساند، خانواده بزرگوارشان را جمع کردند و فرمودند «هرکسی می‌خواهد پس از شهادت من گریه کند همین حالا گریه کند».
مأمون سفارش کرده بود که امام رضا(علیه السلام) را از مسیر بصره به فارس و پس از آن به طوس بیاورند و ایشان را از قم منتقل نکنند ، مردمان شهر قم از قدیم الایام ولایتمدار و حامی اهل بیت پیامبر اکرم(ص) بوده‌اند، از این‌رو مأمون خوف آن را داشت که اگر امام رضا(علیه السلام) از شهر قم منتقل شود، دیگر به طوس نرسند.
حضرت معصومه(سلام الله علیها) که در میان خواهران خود از فضیلت بسیاری برخوردار بود به سبب دیدار با برادر عازم ایران شد .این بانوی کریمه اهل بیت(علیه السلام) در کمال پاکدامنی پای به ساوه گذاشتند و زحمت راه و نبودن امکانات را تنها برای دیدار با برادر تحمل کردند تا این‌که به بیماری سختی مبتلا شدند.
حضرت معصومه(سلام الله علیها) پس از بیماری از اطرافیان درخواست کردند که ایشان را به شهر قم منتقل کنند که اکنون مردم قم به یاد ورود کریمه اهل بیت(علیه السلام) به این شهر مقدس، این روز را گرامی می‌دارند، به استقبال آن حضرت می‌روند و مسیر را گل‌افشانی می‌کنند که خود افتخاری برای آنان است.
حضرت معصومه(سلام الله علیها) را از ساوه به قم آوردند و ایشان در محله میدان میر که اکنون به کوچه نور معروف است، در بیتی اسکان یافتند

سؤال :

حضرت معصومه(سلام الله علیها) در شهر قم غریب بودند اما چه عاملی سبب بزرگواری و کرامت ایشان در این شهر شد ؟
تنها پاکدامنی، عصمت و بندگی خدای متعال سبب کرامت و بزرگواری حضرت معصومه(سلام الله علیها) شده است که بانوان ایرانی باید از ایشان الگو بگیرند و حجاب و عفت خود را حفظ کنند.

فرآوری : زهرا اجلال
تبیان

منابع :

سایت ایکنا
زندگانی حضرت معصومة علیها السلام (حیات الست) ؛ مهدی منصوری
سایت ابرار
فروغی از کوثر، الیاس محمد بیگی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

− 3 = 6