جلسه بررسی پیشرفت طرح توسعه حرم مطهر حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (علیهم السلام) اصفهان با حضور قدرت الله نوروزی؛ شهردار اصفهان و جمعی از مدیران شهری برگزار شد

به گزارش روابط عمومی آستان مقدس، در این جلسه که صبح جمعه 22 تیرماه برگزار شد، مهرداد کیهان‌فر با اشاره به طرح توسعه حرم مطهر حضرت زینب بنت موس بن جعفر (علیهم السلام) اظهارکرد: پروژه‌ای که با محوریت توسعه حرم حضرت زینب (علیهاالسلام) در اصفهان با عنوان پنجمین قطب زیارتی کشور در نظر گرفته شده، نخستین پروژه‌ای است که بر خلاف سایر بقاع متبرکه، توسعه پیرامونی به خصوص در حوزه ترافیک دارد.

وی افزود: خدمات طرح توسعه حرم مطهر نه تنها باعث تشدید مشکلات شهرداری منطقه نمی‌شود، بلکه گره‌گشای منطقه و تأمین‌کننده سرانه و خدمات منطقه است.

مدیر طرح توسعه حرم مطهر حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (علیهم السلام) با بیان اینکه اجرای این طرح باعث جذب سرمایه گذاران مختلف در منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان خواهد شد، گفت: اجرای این طرح هویت جدید و کاملی را به ساکنان این منطقه می‌دهد تا با احساس تعلق، منطقه ۱۴ را به صورت دائم برای سکونت خود انتخاب کنند.

وی تاکید کرد: طرح توسعه حرم مطهر ذهنیت فقری که بر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان حاکم بوده را به ذهنیت نوآوری، خلاق و هوشمند تبدیل و کیفیت زندگی ساکنان منطقه را ارتقاء می‌دهد.

کیهان‌فر با بیان اینکه طرح توسعه حرم مطهر حضرت زینب (علیهاالسلام) می‌تواند الگویی برای سایر اماکن مذهبی کشور باشد، افزود: این طرح ۸۰ هزار مترمربع زیربنا دارد که برای ۱۰ درصد آن پروانه صادر و فعالیت ها آغاز شده است.

وی ادامه داد: حدود ۶۰ درصد از ۱۰ درصد طرح عملیاتی شده و برای بخشی که هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده، منتظر آزادسازی و الحاق خیابان‌های واقع شده در طرح هستیم.

مدیر طرح توسعه حرم مطهر حضرت زینب (علیهاالسلام) با بیان اینکه کوچک‌ترین وقفه در اجرای ادامه طرح می‌تواند اعتماد مردم را سلب کند، تصریح کرد: پیشرفت طرح بسیار خوب بوده و مردم از اجرای طرح رضایت دارند زیرا تغییر و توسعه را در منطقه احساس می کنند.

وی تاکید کرد: سرمایه اجتماعی و اعتمادسازی برای اجرای پروژه‌های شهری نیاز است که امیدواریم با همکاری دستگاه ها و نهادهای مختلف و استمرار فعالیت‌ها، طرح توسعه حرم مطهر حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (علیهم السلام) به عنوان پروژه خاص مطرح شود چرا که این طرح برای شهرداری اصفهان درآمد پایدار به وجود می‌آورد.

حرم مطهر حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (علیهم السلام) پنجمین قطب زیارتی کشور است.

در ادامه این جلسه محمدرضا دیانی اظهارکرد: امامزادگان گوهرهای ناب هستند، اما بی‌بی زینب (علیهاالسلام) ویژگی خاصی دارند آن‌گونه که علماء و مجتهدان شهر اصفهان از جمله آیت الله سید ابوالقاسم دهکردی و بسیاری از بزرگان و محققان دیگر، پیاپی مردم را نسبت به زیارت این مرقد شریف تشویق می‌کردند و خود نیز بنا بر ارادت زیادی که به این امامزاده با عظمت داشت، وصیت کرد که در این آستان مقدس به خاک سپرده شود.

وی افزود: مرحوم علامه میرزا محمدعلی معلم حبیب‌آبادی بنا به دستور آیت الله شیخ محمد حسین فشارکی، شروع به تحقیقات مفصل و تألیف کتابی با عنوان «کشف الخبیه عن مقبره الزینبیه» درباره معرفی این بانوی با کرامت کرد که با تأیید آیت الله فشارکی به چاپ رسید.

مدیر حرم مطهر حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (علیهم السلام) با بیان اینکه این قطب زیارتی پذیرایی بسیاری از زائران ایرانی و خارجی است، تصریح کرد: با توجه به اینکه این بارگاه نورانی بعد از حرم حضرت امام رضا (علیه السلام)، حضرت معصومه (علیهاالسلام)، شاه عبدالعظیم حسنی و شاه‌چراغ (علیهماالسلام)  پنجمین قطب زیارتی کشور است، ظرفیت گردشگر مذهبی تا ۵۰۰ هزار نفر در سال را دارد.

وی طرح توسعه حرم مطهر حضرت زینب (علیهاالسلام) را محرک توسعه منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان و عامل مهمی برای رونق اقتصادی و گردشگری این منطقه خواند و گفت: بنا بر تاکیدات استاندار اصفهان، این محل الگوی توسعه مناطق محروم و بازآفرینی بافت فرسوده به شمار می‌رود.

دیانی از همکاری‌های خوب شهرداری با آستان مقدس حضرت زینب (علیهاالسلام) تشکر و خاطرنشان کرد: تمام اهداف و ابعاد مورد نظر شهرداری اصفهان در طرح توسعه حرم پیش‌بینی شده، اما نیاز به توجه و برنامه جدی‌تری است.

وی خواستار برگزاری جلسات ماهیانه همچنین تشکیل کمیته‌ای برای بررسی روند پیشرفت طرح توسعه حرم و مشکلات احتمالی شد و تاکید کرد: آزادسازی‌ها برای اجرای این طرح باید با اولویت معابر به خصوص معابر اطراف خیابان درویشی باشد، همچنین دعوت از سرمایه گذران بخش خصوصی برای ساخت هتل نیز باید انجام شود.

با اجرای طرح توسعه حرم مطهر حضرت زینب (علیهاالسلام) اصفهان، سومین میدان شهری در این محور احداث خواهد شد.

علی شمسی در جلسه بررسی پیشرفت طرح توسعه حرم زینب (علیهاالسلام) اظهارکرد: به دنبال اجرای طرح توسعه حرم، سومین میدان شهری در این محور احداث خواهد شد.

وی افزود: سومین میدان شهری اصفهان مصوبات کمیسیون ماده پنج را دارد، البته یک قطعه زمین ۱۸ هکتاری خارج از محدوده پیش بینی شده تا پس از تصویب شورای برنامه‌ریزی بتوان ساکنان محدوده میدان شهری را در آنجا سکونت داد.

مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان تصریح کرد: زینبیه و سومین میدان شهری پاشنه آشیل اصفهان است، در حالی که رونق اقتصادی و افزایش ورود گردشگران مذهبی را می‌توان با احداث سومین میدان شهری پس از میدان حضرت امام (ره) و میدان امام علی (علیه السلام) محقق کرد.

شمسی تاکید کرد: شعارهای دولت برای بهسازی و بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری در منطقه ۱۴ با ایجاد سومین میدان شهری تحقق می‌پذیرد.

وی اظهار کرد: طرح توسعه آستان مقدس حضرت زینب (علیهاالسلام) با چشم‌انداز تبدیل شدن این آستان به پنجمین قطب زیارتی کشور بعد از حرم حضرت امام رضا (علیه السلام)، حرم حضرت معصومه (علیهاالسلام)، شاه عبدالعظیم حسنی و شاهچراغ (علیهماالسلام) و با توجه به موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای که در مرکز کشور دارد، در دستور کار قرار گرفته است.

مراقب باشیم طرح توسعه حرم حضرت زینب (علیهاالسلام) به سرنوشت پروژه‌های بزرگ نیمه تمام شهر دچار نشود

قدرت الله نوروزی در ادامه این جلسه اظهارکرد: متاسفانه هیچ کدام از طرح های بزرگ اصفهان به پایان نرسیده است، به عنوان مثال ساختمان جهان نما که از سال ۷۵ شروع شده، پس از ۲۲ سال هنوز بی جان است و مصلای بزرگ اصفهان نیز پس از گذشت سالها هنوز تکمیل نشده است.

وی افزود: طولانی شدن روند اجرای پروژه احیاء میدان امام علی (علیه السلام) تجربه تلخی بر جا گذاشته است، میدانی که روزی مرکز مهم اقتصادی شهر به شمار می رفت، به دلیل نبود مطالعات واقع بینانه و درست نبودن اساس کار امروزه به مرکز رکود و نارضایتی تبدیل شده و منفعت چندانی در آن دیده نمی شود.

شهردار اصفهان ادامه داد: سالن اجلاس قرار بود ظرف یک سال و نیم احداث و مورد بهره‌برداری قرار گیرد، اما همچنان نیمه تمام است؛ در این پروژه بدون بررسی مناسب، بخش بزرگ هتل و تجاری به بخش خصوصی واگذار شده و به همین دلیل تاکنون فقط شش درصد پیشرفت داشته است.

نوروزی با تاکید بر اینکه باید مراقب باشیم طرح توسعه حرم حضرت زینب (علیهاالسلام) به سرنوشت پروژه‌های بزرگ نیمه تمام شهر دچار نشود، تصریح کرد: شهرداری آمادگی دارد آن قسمت از این پروژه که در حوزه اختیاراتش است را با سرعت پیش ببرد، البته مدیریت آستان نیز باید با سرعت بیشتری فعالیت کند.

وی ادامه داد: برای بهره برداری از این پروژه باید زمینه ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی را فراهم کرد.

شهردار اصفهان اضافه کرد: شهرداری اصفهان بر روی منطقه زینبیه حساسیت های خاصی دارد، زیرا اعتقاد داریم هر چه حاشیه های شهر را به سمت آبادانی ببریم، امنیت شهر از جهات مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تامین می شود.

نوروزی تاکید کرد: باید به داد مناطق محروم برسیم، زیرا نجات اصفهان در گرو رسیدگی به مناطق محروم است در این راستا طرح ساماندهی اطراف حرم حضرت زینب (علیهاالسلام) می تواند منشأ خوبی برای توسعه معابر اصلی، رونق اقتصادی و احیاء بافت ناکارآمد شهری منطقه ۱۴ باشد.

وی ادامه داد: با اجرای طرح ساماندهی اطراف حرم مطهر، احداث رینگ چهارم ترافیکی و احیاء بافت فرسوده، تحول عظیمی در منطقه زینبیه حاصل خواهد شد.

شهردار اصفهان تاکید کرد: پروژه های شهری پس از آغاز باید با سرعت پیش رود و زخمی باقی نماند، چرا که طرح های رها شده یأس و ناامیدی را در جامعه افزایش می‌دهد.

نوروزی بر لزوم تشکیل کمیته مشترک بین شهرداری و مدیریت آستان مقدس تاکید کرد و ادامه داد: لازم است کمیته ای تشکیل و هر ماه پیشرفت کار و موانع احتمالی بر سر راه این پروژه رصد شود و تا یک هفته آینده مدیریت آستان برنامه های خود را اعلام کند تا در جلسات بعدی مورد بررسی قرار گیرد.

برای دیدن تصاویر بر روی عکس کلیک کنید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

72 + = 80